Norddjurs
udgivet 06. November 2005 | 12:00

Click to enlarge...
Mandskabet skal forvandles til digitale eksistenser som forudsætning for at kunne uploades i Cyberspace. Deres fysiske kroppe opbevares i køleskab under turen. Skulle de forvilde sig om bord uden at være digitaliserede, forvandles de til Zombier, forklarer Majbrit Høyrup, der her gør klar til upload af to rumfarere. Foto: Richard Sylverstersen

Annonce

SOS fra Cyberspace


VIRTUALIVE:

Verdenspremiere i går i Grenaa og Århus på interaktivt rollespil med både fysiske og digitale elementer


Af Holger Frausing

Det kan hverken ses eller høres, føles eller lugtes, men det er der - Cyberspace. Nu har to århusianske kvinder givet deres bud på, hvordan det skal opleves i virkeligheden.

Gennem en kombination af det fysiske og det digitale, har de udviklet et interaktivt rollespil, som havde verdenspremiere i går på Grenaa Ungdomsskole og på Samsøgades Skole i Århus.

- Vi fik ideen for godt et års tid siden og har arbejdet på at udvikle den med hjælp fra en hel masse mennesker, hvoraf mange har været frivillige, fortæller Majbrit Høyrup, der har Signe Klejs som partner i konceptet, som de kalder VirtuAlive.

Majbrit Høyrup er grafisk designer, mens Signe Klejs er interaktiv mediedesigner og bl.a. arbejder med digital scenografi. De har begge til huse på LYNfabrikken i Århus.

Elever fra Grenaa Ungdomsskoles rollespilshold og fra Samsøgades Skole har undervejs været med til at udvikle indholdet i selve rollespillet, mens en række professionelle aktører, herunder programmører og datamatikere samt en filminstruktør og en lyddesigner, har givet deres bidrag undervejs i den lange proces.

Fra fredag til lørdag blev der arbejdet døgnet rundt på at blive klar til premieren i går.

Det interaktive og virtuelle spil har fået navnet SOS fra Cyberspace, og det er historien om et rumskib, som ulykkeligvis er knækket midt over. De to halvdele sejler hjælpeløst rundt i Cyberspace konstant udsat for angreb af bl.a. vira og orme sådan, som idémagerne forestiller sig world wide web.

Under spillet bemandes de to rumskibshalvdele, der altså findes i den fysiske virkelighed - den ene i Grenaa og den anden i Århus - af to hold elever fra hver skole med otte på hver og med den opgave at bringe halvdelene sammen igen. De kan navigere via internettet ved hjælp af bl.a. en såkaldt Fon og et ekkolod og skal ved hjælp af lyde, lys og hinandens stemmer finde sammen i virvaret af digitalt vraggods.

- Vi har planlagt fire spil hver af ca. halvanden times varighed i denne weekend, og de vil så blive evalueret bagefter. Det er en test af konceptet, og det er så planen, at vi skal arbejde videre med det, fortæller Majbrit Hørup, der under spillene befinder sig i Grenaa, mens Signe Klejs er på skolen i Århus.

- Vi har fået mange positive reaktioner fra børnene. Spillet her henvender sig til primært til børn og unge, men det er vores erfaring i forbindelse med udviklingsarbejdet, at voksne også meget gerne vil lege. Derfor tror jeg på en fremtid for konceptet, der kan bruges både på undervisningsinstitutioner, og i en anden form af det private erhvervsliv som led i for eksempel teambuilding, siger Majbrit Høyrup.

Hun regner med, at det vil vare et til tre år at udvikle det færdige koncept alt afhængig af om det lykkes at skaffe interesserede investorer i tilstrækkeligt omfang.

- Indtil videre er vi meget taknemmelig for al den både praktiske og økonomiske hjælp, vi har modtaget fra sponsorer og frivillige, tilføjer Majbrit Høyrup.

Projektet har modtaget støtte fra Århus Amts kulturpulje, Børnekulturhuset, Dansk Ungdoms Fællesråd, Dansk Naturvidenskabsformidling, Grenaa Kommune, Århus Kommunes Initiativpulje, Kulturforeningen Pappagallo, Århus Filmværksted og TDC.


udgivet 06. November 2005 | 12:00

Annonce

Print siden

I samme kategori
Morgensang styrker den danske kultur
NORDDJURS: Obligatorisk morgensang i folkeskolen - også for "de fremmede" elever - er med til at stabilisere danskheden og styrke dansk kultur, mener Dansk...
Stem lokalt
DEBAT ÆLDRERÅDSVALG: Tirsdag den 15. november 2005 er dagen, hvor du kan stemme til kommunevalg, regionsvalg og ældrerådsvalg.
Centre til gen-optræning
DEBAT FOREBYGGELSE: Genoptræningscentre fordelt i hele Norddjurs Kommune burde være en selvfølge. Det kan ikke være rigtigt, at patienter skal...
Sommerhusgrunde endnu ikke opgivet
Grenaa: Grenaa Byråd har besluttet, at borgmester Gert Schou skal invitere sig selv til et møde med miljøministeren for at få en ordentlig forklaring på,...
Bjarne Nielsen Brovst læser Selma Lagerlöf
ØRSTED: Rougsø Bibliotek deltager mandag 14. november i det store fællesnordiske højtlæsnings-projekt, der løber af stabelen for 9. gang.
Førgaard på besøg
Grenaa: Sognepræst Niels Førgaard, Lyngby, kommer på besøg i Lyngby-Trustrup Pensionistforening torsdag 10. november til sammenkomst i Kulturhuset...
Eftermiddags-møde i Vivild
VIVILD: Doctor of TCM Karin L. Andersson og Michael Sand Jespersen, der har klinik i Struer, kommer torsdag 10. november til Vivild.
 

Annonce
Annonce
Annoncer
FOTO serier

Onsdag d. 9 nov. 2005